«فقر؛ مهم ترین عامل تن فروشی در جامعه ایران»
بورس و اوراق بهادار، بازاریابی داخلی و خارجی، اقتصادی، مدیریت، بازرگانی، قوانین امور گمرکی
تبلیغات
آموزش تخصصی بازار مالی (بورس و اوراق بهادار - فارکس - طلا - بورس کالا - بورس نفت - بورس های بین المللی و....) بصورت کاملا" خصوصی و یا غیر خصوصی سئوالات و یا تقاضای خود را به آدرس hm.nazari20@gmail.com و یا hm.nazari20@yahoo.com ارسال کنید
«فقر؛ مهم ترین عامل تن فروشی در جامعه ایران»
دو شنبه 17 خرداد 1394 ساعت 23:24 | بازدید : 473 | نویسنده : حمید | ( نظرات )

اين ترتيب آنها را نفي كنيم.

* اگر این کار در برخی کشورها پذیرفته شده هم باشد ولی به نظر در تمامی کشورها کار خوبی به حساب نمی آید و خود شخص هم از اینکه بدن خود را در اختیار افراد مختلف قرار می دهد راضی نیست؛ بنابراین علت گرایش افراد به این کار چیست؟

براتی: از نطر من دلیل اول اقتصاد است. اکثر این افراد برای کسب درآمد و هزینه زندگی دست به این کار می زنند. البته باید به این مساله نیز توجه داشت که این کار در کنار تجارت اسلحه و تجارت مواد،‌ سومین شغل سیاه اما پر درآمد است.

وقتی فردی پذیرفت تن خودش را که به عنوان یکی از ارزشمندترین داشته هایش‌ است،‌ برای پول در اختیار دیگری قرار دهد یعنی اینکه همه چیز را به خودش گرفته است و بنابراین دیگر وقتی آن پول به دستش رسید فکر می کند که همه پل های پشت سرش شکسته شده و در یک "تله اجتماعی" قرار گرفته که هرچه دست و پای بیشتر می زند بیشتر فرو می رود و بيشتر در اين كار فرو مي رود طبيعي است كه در اين صورت او بيشتر كار مي كند و بنابراين بيشتر كسب درآمد مي كند. به همین جهت وقتی به بهزیستی مراجعه می کند و با پيشنهاد دريافت ماهانه حداکثر 100 هزار تومان رو به رو می شود اگر چه دلش می خواهد که تن فروشی نکند اما می بیند که این پیشنهاد تامین کننده او نیست به همین جهت هیچگاه به سمت بهزیستی نمی آیند. از طرف دیگر همان طور که قبلا ذکر کردم ما هیچگاه نخواستیم این افراد را بپذیریم نه اینکه قانونی کنیم بلکه حتی آنها را نپذیرفتیم، اين خود موجب قطع كانال ها و مجاري ارتباط با آنها مي شود و آنان نيز انگار به تدريج خود را بيگانه با جامعه حس مي كنند.

پس اولین گام این است که این افراد را بپذیریم. خیلی از اینها از سر ناچاری در این مسیر قرار گرفتند و بسیاری از آنها نیز قربانی شرایط محیطی شده اند. در مرحله دوم و با پذيرش آنها علي رغم رفتار منفی كه انجام می دهند بپذيريم كه انسان هستند و حق و حقوقی و نيازهايي دارند که باید تامین شود. اين دو گام شايد موجب شود تا آنان به سمت مراكز خدمات رساني حركت كرده و بتدريج بتوان گام هاي بعدي را براي توانمندي و تغيير رفتار هايشان برداشت.

* آقای دکتر شما اشاره کردید که حجم بسیار زیادی از این افراد انگیزه اقتصادی دارد اما برخی از گزارش ها نشان می دهد که خیلی از این افراد درآمد حداقل زندگی را دارند اما به دلیل نابرابری های اجتماعی است که حاضر به تن فروشی می شوند تا سطح طبقاتی بالاتری از زندگی را تجربه کنند،‌ شما با چنین گزینه هایی رو به رو شده اید؟

براتی: ما باید تفاوت قائل بشویم بین کسی که تن فروشی خیابانی انجام می دهد تا زندگی خانواده ای را تامین کند با کسی که مثلا برای داشتن آخرین مدل موبایل یا دستگاه دیگری حاضر به تن فروشی می شود. هرچند عامل دومی نیز اقتصاد است. در کشور ما هیچ کسی به خاطر نان خوشبختانه نمی میرد اما بر اساس آمار 30 درصد زیر خط فقر هستند و برخی از آنها شاید به این راه کشیده بشوند. اما تعداد کسانی که برای داشتن یک دستگاه جدید تن فروشی کنند به نسبت کسانی که برای تامین مایحتاج یک زندگی اقدام به این کار می کنند ناچیز است. شايد در بين اقشاري از جامعه جنبه های فرهنگی چشم و هم چشمی و داشتن آخرين دستاوردهاي فن آوري هاي روز عده اي را به سمت چنين رفتارهايي سوق دهد( كه اين موضوع هم بيشتر در سنین پایین به چشم مي خورد زیرا آنها هنوز شخصیت کاملی برای خود نساخته اند و ممکن است در مواردی دست به چنین خطاهایی بزنند) اما درصد اين عده زياد نيست و در مقايسه با كساني كه به دليل مشكلات اقتصادي جدي تر تن به اين اعمال مي دهند، بسیار اندک است.

* آمار هایی اعلام می کند که بسیاری از تن فروشان در ابتدای امر مورد تجاوز قرار گرفتند و غالب آنها نیز از سوی نزدیکان و بعضا محارم مورد آزار جنسی بوده اند، در این خصوص شما چه تحلیلی دارید؟

براتی: بله،‌ متاسفانه در بخش مشکلات جنسی در کشور ما درصدی هستند که در کودکی مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرند و یا در جوانی مورد تعرض قرار می گیرند ولي نبايد تمام كساني را كه تن فروشي مي كنند قربانيان آزار هاي جنسي دوران كودكي فرض كرد و از سوي ديگر نبايد اين باور غلط را هم دامن زد كه همه كساني كه روزي دچار آزار هاي جنسي در كودكي شده اند احتمالا در سنين بعدي دچار تن فروشي مي شوند. اگر چه در كشور ما آمار دقیقي به دلیل بعد فرهنگی جامعه ما و تمايل اندك خانواده ها براي گزارش موارد سوء رفتار جنسي با كودكان وجود ندارد ولي مي دانيم كه بخش زيادي از خانواده هايي که فرزندشان مورد سوء استفاده جنسی قرار می گیرد،‌ سامان مناسبی ندارند و به همین دلیل در بزرگسالی همان فرزند به دلیل مشکلاتی که از نظر اقتصادي و بي ساماني خانواده داشته شايد بيشتر در معرض تن فروشي قرار گيرد و نه اينكه در اثر مستقيم كودك آزاري جنسي به تن فروشی روی آورده باشد.

* در سازمان بهزیستی جایی هست که افراد بدون هزینه بتوانند به آنجا مراجعه کنند و درمان و یا سامان دهی شوند؟

براتی: بله در سازمان بهزیستی دفتری به نام دفتر آسیب دیدگان اجتماعی وجود دارد که به چند گروه خدمت ارایه می کند. کسانی که فرار می کنند،‌زنان آسیب دیده و تن فروش، کودکان کار و زنان در معرض طلاق که توسط همین دفتر به آنها خدمت ارایه می شود. تلاشهای که در این بخش انجام می شود در راستای جلوگیری از ورود این افراد به بازارتن فروشی است اما رقمی که بهزیستی می تواند به آنها ارایه کند نسبت به آنچه برای تامین زندگی نیاز دارند بعضا کافی نیست. در بهزيستي تلاش مي شود تا چنين افرادي به شكلي توانمند شوند هم از نظر فرهنگي و هم اجتماعي و اقتصادي تا با كسب عزت نفس دو باره بتوانند به جامعه برگشته و با ادغام در جامعه بار ديگر خود را بخشي از آن حس كرده و به زندگي با كرامت برگردند.

* برخی از این افراد در گزارش هایی گفته اند که نگاه مجرمانه در این مراکز پس از دستگیری‌ وجود دارد. این مساله صحیح است؟

براتی‌: خیر در بهزیستی این نوع نگاه وجود ندراد. بخش زیادی از تن فروشان زنان معتاد تزریقی هستند و بدون هیچ پیش داوری

به بهزیستی مراجعه و کمک دریافت می کنند. شايد کسانی يا مراكزي که این افراد را به بهزیستی وصل می کنند این نگاه را داشته باشند يا با آنها همچون يك مجرم رفتار كنند چون به هر حال این کار خلاف است و ضابطين قانون بر اساس قانون به آنها نگاه می كنند اما همین که آنها را به زندان نمی برند بلکه به بهزیستی منتقل می کنند یعنی آنها هم می خواهند که این افراد به یک زندگی منطقی و آرام بازگردند.

* بر اساس پیشرفت هایی که بوجود آمده است،‌ کنترل زاد و ولد کودکان حاصل روابط نامشروع چگونه بوده و آیا دسترسی برای مدیریت آن وجود دارد و یا آماری از افزایش یا کاهش آن وجود داشته است؟

براتی: به طور کلی قوانین بهزیستی و کشور این است که هر پدر و مادری که صلاحیت داشتن فرزند را نداشته باشند،‌ فرزندانشان به بهزیستی داده می شود و اگر قاضی به نتیجه تایید صلاحیت پدر و مادر برسد دوباره فرزند به آنها بازگردانده می شود. اما نمی توانم بگویم که تعداد آن زیاد شده است زیرا ممکن است بر اساس ارتباطاتی که دارند فرزند را در اختیار دیگران قرار می دهند. در اين باره هم خوشبختانه قوانين و مقررات خيلي خوبي در كشور وجود دارد و در سازمان بهزيستي نيز اداره كلي تحت نام شبه خانواده به كودكان بي سرپرست يا بد سرپرست رسيدگي مي كند و چون اين كار با هماهنگي با دادستاني و مقامات قضايي صورت مي گيرد بنابراين مديريت خوبي هم روي آن انجام مي شود.

* گزارشی اخیرا در رسانه ها مخابره شده است که بعضی زنان از طریق به دنیا آوردن فرزند امرار معاش می کنند، آیا این نمونه ها در بهزیستی وجود دارد؟

اين گزارش ها الان بيشتر در مورد بخشي و فقط بخش معدود و محدودي از زنان تن فروش معتاد وجود دارد. نه همه تن فروشان زن و نه همه معتادان زن. برای پیشگیری از این امر راهکارهایی وجود داشته اما مشکلاتی در این خصوص وجود دارد. یک راهکار این است که کسانی که شغلشان این است را کاری کنیم که فرزند آوری برای آنها ممکن نباشد اما این روش با مشکلات شرعی روبه رو است. بنده معتقدم که این کار باید انجام شود زیرا هزاران بیماری ممکن است از همین مادر به فرزند منتقل شود. یک راه دیگر استفاده از وسایل پیشگیری است که شرکای جنسی این افراد به دلیل سطح پایین تر لذت حاضر به استفاده از این وسایل نمی شوند که نیازمند آموزش این افراد است. همچنين بايد دسترسي اين عده را به وسايل پيشگيري از بارداري تسهيل كرد. در حال حاضر چون دسترسی دشوار است در اين زمينه مشكلاتي وجود دارد. برای جلوگیری از خرید و فروش فرزند راهکار اول بیشتر اثر گذار است و لازم است در این خصوص با مراجعه به علماي ديني و مراجع تقليد راهگشايي كرد. بر اساس روایاتی از دوران ائمه ملاحظه مي كنيم كه رفتار ائمه معصوم ما با زنان تن فروش همواره و همیشه تلاش در جهت توانمندسازی آنها و ورود آنها به زندگی عادی بوده است. بنابراین لازم است گروه های فقهی در حوزه ها ایجاد شود که برای حل این مشکلات به سمت بهزیستی حرکت کنند و از سوی دیگر بهزیستی نیز باید برای حل مشکلات با حوزه و دانشگاه ارتباط قوی تری برقرار کند. باید شوراهای فقهی اجتماعی شکل بگیرد که در آن بهزیستی،‌ دانشگاه و حوزه شرکت کنند و ماحصل آن راهکارهایی شود برای ممانعت از بروز مشکلات اجتماعی. به هر حال رفتارهای پر خطر این زنان و فرزندان حاصل از رفتارهای جنسی آنها نه تنها برای خود آن فرد بلکه برای آینده جامعه ممكن است مخاطراتي داشته باشد.

آموزش،‌ آموزش و آموزش؛ برای همه افراد لازم است. برای کل جامعه از مدارس گرفته تا رسانه ها و ... باید آموزش مسائل جنسی ارایه شود اما نه همه مسائل جنسی؛ بلکه به هر فرد در سطح خودش باید آموزش داد. اینکه دانش آموز ما بداند که بدنش یک حریم خصوصی برای اوست و اگر کسی به او دست زد باید به پدر و مادرش بگوید. این کار به صورت علمی انجام شده است و باید آموزش و پرورش از این سیکل آموزشی استفاده کند. مگر امروز دختران راهنمایی و دبیرستان ما اطلاعات جنسی ندارد؟ که بیشتر آنها هم غلط است پس چرا خود ما آموزش صحیح ارایه نکنیم؟ باید از مجرای صاحب صلاحیت به نوجوانان و جوانان آموزش دهیم. در حال حاضر قبل از ازدواج یک آموزش 2 ساعته گذاشته می شود اما این کافی نیست و باید در سطوح مختلف آموزش ارایه شود. در حال حاضر در همه جای دنیا نیز همین کار صورت می گیرد نباید فکر کنیم کشورهای دیگر کارهای بزرگتر یا عجیب و غریب انجام می دهند این روش علمی است که همه جای دنیا استفاده می شود تفاوت در این است که آنها به متخصصینشان اعتماد می کنند و برای این مساله بودجه مناسب قرار می دهند.

البته نباید از تاثیر عوامل فرهنگی نیز غافل شد و همه مسایل را به بخش اقتصادی مرتبط کرد. به هر حال جوان های جامعه ما آلترناتیوهای مختلف كمتري دارند مثلا نمی توانند ازدواج کنند و این امر هزینه بسیار بالایی می طلبد، در برخی از شهرهای ما اجازه یک کنسرت داده نمی شود، جوان ما برای داشتن یک حیوان دست آموز هم با مشکل رو به رو است؛ همین عوامل سبب می شود که فشارهای مختلف بالاخره از یکجا سرباز کند. ما حدیث داریم که مستحب است در خانه پرنده داشته باشیم اما همین را هم اعلام نمی کنیم. فضا باید در حوزه فرهنگی و اجتماعی بازتر شود و شورای فقهی به عنوان یک مسوول باید به این مساله بپردازد و راهکار مناسب ارایه کند.

* در سال های گذشته افرادی بودند که برای این کار به کشورهای خارجی سفر می کردند یا به عکس کسانی که از کشورهای دیگر به ایران می آمدند، الان هم آماری در این خصوص داریم که چه تعداد افراد به عنوان تن فروش از کشور خارج می شوند؟

براتی: ببینید یک نکته ای هست که اینجا بحث عدد رقم هست و این اعداد را نمی توان دقیق اعلام کرد چرا که موجود نیست. چندسال پیش دوستی در این زمینه تحقیق کرده بود و می گفت ما از سوي بعضي سازمان هاي مربوطه متهم مي شويم كه ايران دروازه رفتاري سكسي است در منطقه يعني از ايران به كشورهاي ديگر صادر مي شود ايشان بررسي كرده بود و گزارش مي داد كه همه این افراد ایرانی نیستند بلکه از کشورهای استقلال یافته از شوروی سابق برای سفر به کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق مرز ایران عبور می کنند به همین دلیل نمی توان آمار دقیق در این خصوص اعلام کرد. در كشور ما هميشه افرادي بوده اند كه براي انجام رفتارهاي جنسي يا ساير رفتار هاي مشابه به خارج از كشور سفر مي كرده اند يا مي كنند هرچند قبلا این افراد وجود داشتند و الان هم ممکن است باشد ؛اما در سابق چون در ایران امكان جلب و جذب مشتري به سهولت ممكن نبود به خارج مي رفتند ( حتما خوانندگان شما زماني را كه امكان سفر به بعضي از كشور هاي جنوب شرقي آسيا بعد از مدتها ميسر شد را به خاطر دارند) اما شايد الان می توانند مشتریانی برای خود در ايران پیدا کنند( چون از قبل منسجم تر عمل مي كنند يا حتي بصورت شبكه اي و سازمان يافته عمل مي كنند) و به همین جهت کمتر به خارج از کشور سفر می کنند.


موضوعات مرتبط: متفرقه , ,

|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست






























می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








تبلیغات
آموزش تخصصی بازار مالی (بورس و اوراق بهادار - فارکس - طلا - بورس کالا - بورس نفت - بورس های بین المللی و....) بصورت کاملا" خصوصی و یا غیر خصوصی سئوالات و یا تقاضای خود را به آدرس hm.nazari20@gmail.com و یا hm.nazari20@yahoo.com ارسال کنید
منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
نویسندگان
نظر سنجی

چه مطالبی را با توجه به اینکه وبلاگ اموزشی است نیاز است بیشتر به آن بپردازیم متشکرم

آرشیو مطالب
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 891
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 109

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 513
:: باردید دیروز : 180
:: بازدید هفته : 1405
:: بازدید ماه : 1966
:: بازدید سال : 1966
:: بازدید کلی : 180530